Fokker V.17 1/20 (podle plánku od SFA)
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Fokker V.17 1/20 (podle plánku od SFA)
Ahoj!Krásný Tomáši,krásný.Odběhl jsem od trupu D.H.6 a koukám na tu nádheru.Už asi budu končit,bolej mě oči.Nebo možná ještě chvilku.
Držím palce při potahu trupu.
0
Díky moc pánové! Ještě zbyly nějaké fotky........ 
- Přílohy
-
- Kostra 04.jpg (47.91 KiB) Zobrazeno 7503 x
-
- Kostra 05.jpg (50.05 KiB) Zobrazeno 7503 x
-
- Kostra 06.jpg (53.01 KiB) Zobrazeno 7503 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
Pěkný! To sem dycky chtěl, mít model aspoň chvíli ve fázi ARC a moct si to takhle sestavit - nikdy se mi to nepovedlo...
0
Ahoj Roberte. Díky! To já jsem chtěl právě taky - vždycky se mi líbily fotky hotových koster modelů před potažením. U V.17 se to nabízelo samo, model je totiž tak dobře navržený, že drží téměř celý pohromadě bez lepení a špendlení. Stačilo přichytit jen podvozek a směrovku.
0
Menší posun kupředu. Kostra podbarvena silně zředěnou barvou Vallejo. Kashmir 9g probarvený stejnou barvou na skle.
- Přílohy
-
- Potah 01.JPG (60.11 KiB) Zobrazeno 7176 x
-
- Potah 02.JPG (36 KiB) Zobrazeno 7176 x
0
Díly potažené a dvakrát lakované. Připraveno na stíranou kamufláž. Na hřbetu trupu před kabinou jsem se snažil naznačit jednotlivé díly potahu z hliníkového plechu, jako u skutečného letounu. Zespodu je trup pro usnadnění montáže křídla zatím nepotažený.
- Přílohy
-
- Potah 03.JPG (43.16 KiB) Zobrazeno 6759 x
-
- Potah 04.JPG (42.7 KiB) Zobrazeno 6759 x
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
fotoreporty na úrovni
Nevím, kdo s tím začal - myslím, že Radek - ale je fakt, že kvalita fotografií (estetická i vypovídající hodnota) ze stavby modelů za poslední dva roky výrazně stoupla! Triplane to má super. Zvedá to obecně celou úroveň "našich" stránek. Sérii fotek totiž rozumí každý - Japonec i Řek.
Pokud se chce někdo přesto ještě zlepšovat v tomto oboru, velmi doporučuji stránky Jira Sugimota. Všimněte si úrovně snímků i jejich pečlivého výběru - http://jiroaerop.mo-blog.jp/peanutscale ... -he-2.html
rp
Pokud se chce někdo přesto ještě zlepšovat v tomto oboru, velmi doporučuji stránky Jira Sugimota. Všimněte si úrovně snímků i jejich pečlivého výběru - http://jiroaerop.mo-blog.jp/peanutscale ... -he-2.html
rp
0
Takže máme tu akci stíraná kamufláž.
Stál jsem před volbou použít osvědčenou barvu Humbrol, silně ředěnou originál ředidlem, nebo použít barvu Vallejo, jak mi navrhoval Radek Gregovský. Po předchozí dobré zkušenosti s barvením potahového papíru jsem nakonec zvolil Vallejo. Barva nezklamala a výsledek odpovídá mým představám, jak mohla kamufláž skutečného letadla vypadat.
Tímto Radkovi ještě jednou veřejně děkuji za cenné rady.
P.S. Roberte dík, ale beru focení jako čistě účelovou záležitost a přiznám se, že mě moc nebaví.....
Stál jsem před volbou použít osvědčenou barvu Humbrol, silně ředěnou originál ředidlem, nebo použít barvu Vallejo, jak mi navrhoval Radek Gregovský. Po předchozí dobré zkušenosti s barvením potahového papíru jsem nakonec zvolil Vallejo. Barva nezklamala a výsledek odpovídá mým představám, jak mohla kamufláž skutečného letadla vypadat.
Tímto Radkovi ještě jednou veřejně děkuji za cenné rady.
P.S. Roberte dík, ale beru focení jako čistě účelovou záležitost a přiznám se, že mě moc nebaví.....
- Přílohy
-
- Potah 05.jpg (17.71 KiB) Zobrazeno 7312 x
-
- Potah 06.JPG (45.09 KiB) Zobrazeno 7312 x
-
- Potah 07.JPG (49.85 KiB) Zobrazeno 7312 x
0
-
Antonín Alfery
- Reakce: 57
Opravdu pěkné... Když jeden začne dělat na skoro hotovém modelu něco v podstatě "nevratného", to je ten spravný stavitelský adrenalin. A ta radost, když se to povede podle představ...
0
Děkuju! Dělám podobným způsobem stíranou kamufláž už asi počtvrté ( naposled před více jak deseti lety
)a už to tolik neprožívám, jak tomu bylo "tenkrát poprvé". Při vhodném postupu se dá i docela dost opravit. Na druhou stranu, když den začne rozbitím hrnku při snídani, pak ztratíš klíče..... není správná chvíle jít si udělat radost výrobou stírané kamufláže. 
0
Teda Tomáši, to je precizní prácička,to ses musel taky vyřádit,ale seš určitě vnitřně uspokojenej.jak dlouho si jí stíral? 
0
Tomáši, dokonalá stíraná! škoda, že jsi samotné stírání nenafotil.
0