Podle starých pravidel jsem s Vámi, pane Koutný, bodoval několikrát a nikdy, opakuji NIKDY, se po dobodování poslední dvacetinky, vzájemné relace znovu neprocházely. Vaše tvrzení, které zde poněkolikáté opakujete, je ryze účelové. MartinLubomir Koutny píše: Znovu opakuji, že k úplné spokojenosti chybí jistá zpětná vazba, zaručující správné vzájemné relace bodování jednotlivých položek u různých minimaket. U dosud platných pravidel se tak dělo vždy po dobodování poslední dvacetinky, kdy se tyto znovu prošly a kontrolovalo se jak ony relace jsou dodrženy...
Změna pravidel dvacetinek
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Změna pravidel dvacetinek
Když se zde začíná s Farizejema, tak dám taky k dobru jeden farizejskej:
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 39
Martine, za uplynulých 30 le, co jsou dosud platná národní pravidla pro dvacetinky,jsem tyto bodoval mnohokrát (to číslo je ca 35x).
Pokud se nedělala kontrola vzájemných relací až po obodování poslední dvacetinky, pak se to dělo vždy u skupiny podobných typů (např. stíhací letouny W.W. II., sporťáci atd.) již v průběhu bodování. A toto jsme si hlídali vždy jak s Honzou Děkaníkem, tak i Jirkou Mertou, nebo i s Petrem Kolářem, toto porovnání bylo i při bodování, kterého jsi se zúčastnil.
Pokud se nedělala kontrola vzájemných relací až po obodování poslední dvacetinky, pak se to dělo vždy u skupiny podobných typů (např. stíhací letouny W.W. II., sporťáci atd.) již v průběhu bodování. A toto jsme si hlídali vždy jak s Honzou Děkaníkem, tak i Jirkou Mertou, nebo i s Petrem Kolářem, toto porovnání bylo i při bodování, kterého jsi se zúčastnil.
0
-
Lubomir Koutny
Alfery se ptá :
Luboši promiň, to si představuješ pod pojmem FAIR PLAY?
Za FAIR PLAY považuji, že to, co jsem požadoval před dvěma roky neobrátím najednou naruby jen proto, že se mi to nyní nehodí do krámu.
Luboši promiň, to si představuješ pod pojmem FAIR PLAY?
Za FAIR PLAY považuji, že to, co jsem požadoval před dvěma roky neobrátím najednou naruby jen proto, že se mi to nyní nehodí do krámu.
0
-
Lubomir Koutny
Roberte, nezlob se na mne, ale zase otáčíš o 180 stupňů. Tvrzením, že vyvěšením karet Bellancy a Frontiera se dopouštím podpásovky, jsi mne donutil, abych to udělal a každý, kdo má zájem, tak si relace mohl porovnat.
Nyní mne vyzýváš, abych vyvěsil všechny karty seniorů. Nebudu to dělat hned z několika důvodů:
1. Nemám je k dispozici.
2. Od počátku se mi jednalo jen a jen o relaci Bellanca x Frontier, v tom smyslu jsem od Pavla velmi slušně žádal o vysvětlení.
Pavel mi přiznal, že již při bodování mu bylo jasné, že nad výsledky celkem bude řev a že Bellanca byla poškozena o 5 bodů.
3. Jiný metr pro minimakety žáků není nic jiného, než snaha nepřiznat chybu a maskovat vše účelovým tvrzením. To, že se nemůže jednat o demotivaci žáků při stejném metru, to zajišťuje Samostatné pořadí žáků, poháry pro první tři žáky a stavebnice pro všechny žáky.
Znovu opakuji, že mi nejde ani tak o tento případ, ale o systém, který by měl zajistit správné vzájemné relaci při statickém bodování.
Můj návrh je po dobodování porovnat vzájemné relace. Vím, že u návrhu nových pravidel je to složitější, těch bodovaných položek je tam mnohem více.... Máš li lepší návrh, sem s ním !
Byl jsi to ty, kdo kvůli jednomu mému chybějícímu písmenku, jsi rozvíjel Freudovu teorii, v jakém psychickém rozpoložení jsem asi svůj příspěvek psal. Nejsem psycholog. Nestudoval jsem tuto vědu o které si myslím, že je velmi pružná... Ale dostala se mi do rukou zajímavá knížka : Chyby se staly (ale ne mou vinou). Tato knížka jednak vyvrací některé Freudovy závěry a také velmi dobře popisuje situaci, která vznikla zde, na DF o statickém bodování na OPENSCALE 2013.
Skupina lidí se stejným zájmem, je li svými odpůrci postavena před fakta, která dokazují, že nemá pravdu, tak tato fakta buď není schopná vnímat, nebo je odmítá jiným účelovým tvrzením...
Nyní mne vyzýváš, abych vyvěsil všechny karty seniorů. Nebudu to dělat hned z několika důvodů:
1. Nemám je k dispozici.
2. Od počátku se mi jednalo jen a jen o relaci Bellanca x Frontier, v tom smyslu jsem od Pavla velmi slušně žádal o vysvětlení.
Pavel mi přiznal, že již při bodování mu bylo jasné, že nad výsledky celkem bude řev a že Bellanca byla poškozena o 5 bodů.
3. Jiný metr pro minimakety žáků není nic jiného, než snaha nepřiznat chybu a maskovat vše účelovým tvrzením. To, že se nemůže jednat o demotivaci žáků při stejném metru, to zajišťuje Samostatné pořadí žáků, poháry pro první tři žáky a stavebnice pro všechny žáky.
Znovu opakuji, že mi nejde ani tak o tento případ, ale o systém, který by měl zajistit správné vzájemné relaci při statickém bodování.
Můj návrh je po dobodování porovnat vzájemné relace. Vím, že u návrhu nových pravidel je to složitější, těch bodovaných položek je tam mnohem více.... Máš li lepší návrh, sem s ním !
Byl jsi to ty, kdo kvůli jednomu mému chybějícímu písmenku, jsi rozvíjel Freudovu teorii, v jakém psychickém rozpoložení jsem asi svůj příspěvek psal. Nejsem psycholog. Nestudoval jsem tuto vědu o které si myslím, že je velmi pružná... Ale dostala se mi do rukou zajímavá knížka : Chyby se staly (ale ne mou vinou). Tato knížka jednak vyvrací některé Freudovy závěry a také velmi dobře popisuje situaci, která vznikla zde, na DF o statickém bodování na OPENSCALE 2013.
Skupina lidí se stejným zájmem, je li svými odpůrci postavena před fakta, která dokazují, že nemá pravdu, tak tato fakta buď není schopná vnímat, nebo je odmítá jiným účelovým tvrzením...
0
Jen doufám, že nebudou oprášena Mikrotága, nebo jak se to jmenovalo.
0
Dovolte (nebo nééé) postřeh nezúčastněného kibice - jako čtenáře fóra minimakety.cz: tón diskuse a nevraživost vybraných jedinců (nebudu ukazovat prstem - TO SE FAKT NEDĚLÁ) nepůsobí na čtenáře a potencionální minimaketáře dobře, ale co je podstatné - ztrácí se či zaniká právě ta podstata, a to je tvroba a ZMĚNA PRAVIDEL.
Docela si ještě pamatuji a tudíž jsem nemusel složitě hledat, proto
Re: OPENSCALE 2013 od Lubomir Koutny » 16 kvě 2013, 11:37
"Martine, mne nemusíš přesvědčovat, já jsem přes zimu postavil tři nové dvacetinky, které by měly lépe vyhovovat novým pravidlům"
Pak vidím jeden problém: buď "poškozený" pravidlům zcela neporozuměl (a výsledkem je "bodová sklizeň" inkriminovaného modelu), nebo nechal ony 3 zmíněné modely doma - což je škoda! Pak by celá tahle aféra nevznikla, jinak si to nedokážu vysvětlit... A souhlas s RP - porovnáváte neporovnatelné, pane Koutný!
Fandím novým pravidlům a výhledově budu dvacetiny lítat (asi ne v Brně - mám proto své důvody), nicméně se necítím momentálně být fundovaný do nich zasahovat - ano, volal jsem po nich a na tom trvám. Za tvůrčí práci VŠEM a zvláště autorovi díky - a pravidla pro mne budou pravidly, bodovači autoritami, a tečka.
Zdraví Michael Vosika (kdyby někdo nerozeznal můj nick nebo přidělenou funkci na DF
)
Docela si ještě pamatuji a tudíž jsem nemusel složitě hledat, proto
Re: OPENSCALE 2013 od Lubomir Koutny » 16 kvě 2013, 11:37
"Martine, mne nemusíš přesvědčovat, já jsem přes zimu postavil tři nové dvacetinky, které by měly lépe vyhovovat novým pravidlům"
Pak vidím jeden problém: buď "poškozený" pravidlům zcela neporozuměl (a výsledkem je "bodová sklizeň" inkriminovaného modelu), nebo nechal ony 3 zmíněné modely doma - což je škoda! Pak by celá tahle aféra nevznikla, jinak si to nedokážu vysvětlit... A souhlas s RP - porovnáváte neporovnatelné, pane Koutný!
Fandím novým pravidlům a výhledově budu dvacetiny lítat (asi ne v Brně - mám proto své důvody), nicméně se necítím momentálně být fundovaný do nich zasahovat - ano, volal jsem po nich a na tom trvám. Za tvůrčí práci VŠEM a zvláště autorovi díky - a pravidla pro mne budou pravidly, bodovači autoritami, a tečka.
Zdraví Michael Vosika (kdyby někdo nerozeznal můj nick nebo přidělenou funkci na DF
0
Pane Koutný, Vy jste ale filutaLubomir Koutny píše: ...Pokud se nedělala kontrola vzájemných relací až po obodování poslední dvacetinky, pak se to dělo vždy u skupiny podobných typů (např. stíhací letouny W.W. II., sporťáci atd.) již v průběhu bodování. A toto jsme si hlídali vždy jak s Honzou Děkaníkem, tak i Jirkou Mertou, nebo i s Petrem Kolářem, toto porovnání bylo i při bodování, kterého jsi se zúčastnil.
0
-
Lubomir Koutny
Martine, nejen já, ale i Honza Děkaní, případně i další bodovači jsme porovnávali jak je složitá kamuflář u typů W.W.II, jak je to s barevným provedením sporťáků, jaká je asi pracnost u jednotlivých typů. Snažili jsme tě do toho také zapojit, ale nesetkali se s velkým nadšením...
0
-
Lubomir Koutny
Tak, že od obou minimaket se vzaly startovní karty a vzájemně se u obou kontrolovaly body za barvy a pracnost...
0
Jak to myslíte "u obou". Co když těch modelů k porovnání bylo třeba 10 a více (což bylo)? To jste dělali bodování statiky nadvakrát? Jenou každý model zvlášť a podruhé modely komparativně mezi sebou? M.Lubomir Koutny píše:Tak, že od obou minimaket se vzaly startovní karty a vzájemně se u obou kontrolovaly body za barvy a pracnost...
0
Pánové diskutující. Já už vážně nevim o co Vám jde. Podle toho co jsem viděl při bodování tak jakási nastavení a bodování podobných typů ve skupinách probíhalo. O tom, že ke srovnávání vzájemných relací docházelo svědčí originály karet s mnoha škrty. Možná, že ta zmiňovaná Bellanca je úlet ale určitě bez úmyslu někoho poškozovat. Na druhé straně přiznejme si, že úroveň podkladů zrovna od tohoto typu není zrovna na výši. Volám všechny k pořádku a věnujme se prosím výhradně úpravám pravidel.
Když si to shrneme. Statické hodnocení jako takové je myslím přijímáno bez zásadních výhrad k systému. Problémem zůstává přepočet časů na letové body a podvozky. Přepočet na letové body lze řešit už navrženým řešením s úpravou mocnitele. Jiná věc je kolem podvozků. Skoro to vypadá, že co modelář to názor.
Například pro mě je odnímatelný podvozek podstatně přijatelnější než modely letounů se zatahovacím podvozkem létající s pevným nebo úplná absence podvozku i když ta to zřejmě budu penalizován.
P.V.
Když si to shrneme. Statické hodnocení jako takové je myslím přijímáno bez zásadních výhrad k systému. Problémem zůstává přepočet časů na letové body a podvozky. Přepočet na letové body lze řešit už navrženým řešením s úpravou mocnitele. Jiná věc je kolem podvozků. Skoro to vypadá, že co modelář to názor.
Například pro mě je odnímatelný podvozek podstatně přijatelnější než modely letounů se zatahovacím podvozkem létající s pevným nebo úplná absence podvozku i když ta to zřejmě budu penalizován.
P.V.
0