jistě že mám natáčedlo na ořechy 1/10 (počítadlo otáček netřeba), ba mám i z ručního šlehače na dvacetinky (těch teda moc nemám) s počítadlem z pletacího stroje. Ala jaké počítadlo na ruční vrtačku pro velké svazky?
I koumal jsem a googlil, staré nemaje - nová mechanická počítadla jsem našel od 460,- Kč. O elektronických počítadlech, snímačích apod moc nevím a tohle nebyla má cesta.
A pak jsem uzřel leták jednoho supermarketu (modrožlutý, na 4 písmenka a první i poslední je stejné a vypadá jako L
A dnes jedno v akci koupil - prý děvčatům doma, ale víme své... Cena 129 Kč, a kromě toho že se přes něj skáče umí nesmysly jako čas treninku, kalorie apod... Ale počítadlo je 1-9999 ! a resetování snadné.
Otáčky se přičítají po otočení hřídele v rukojeti při přeskoku, což jde ale přes jakýsi "tuhý bod" (oh, to není dobré). Ale - sejmutí a zaregistrování "otáčky" na displeji se děje již těsně před oním překonáním bodu, a tak vrkláním TAM a ZPĚT to krásně počítá přeskoky, aniž by vznikl "dvojklik" . Totiž asi 15-20° před překonáním bodu otočení zabírá pružina (??či něco odporující člen), která má tendenci vracet otočení do protisměru (bezpečně mimo načítací bod), tohoto úseku lze využít (spodní úroveň držet v pozici, kdy začíná pružit, a řekněme vačkou dokonat dráhu pootočení pro zaznamenání přeskoku = otáčky).
Nenápadně rozbalte a vyzkoušejte - já ho mám vedle sebe a zkoušel: nebylo double-zaznamenání, nebylo vynechané načtení, a stíhá počítat velmi rychle (podle mě dostatečně).
Takže mě čeká malý kousek mechaniky - uříznout přebytečný zbytek ručky, do děr na lano dát klacek. Vačka na hřídel vrtačky či jiný donucovací prostředek, aby otočení vrtačkou při natáčení svazku mi to napočítalo jeden přeskok, a mám vyhráno! Fakt věřím, že to snadno půjde. A když ne - v životě jsme přišli o víc než 129,- Kč, a koho to štve - pevné šňůrky jsou tam celé 3 metry!!!
Chtěl jsme se jen podělit, nebo si nechat vynadat - nebo třeba i někoho inspirovat, kdo nemá, přemýšlí nebo to dovede k dokonalosti.