ANTIQUE WINGS - Karlův sklípek

Diskuze k minimaketářským soutěžím, setkáním a akcím

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Odpovědět
shark
Reakce: 9

Re: ANTIQUE WINGS - Karlův sklípek

Příspěvek od shark » 08 dub 2011 23:19

Tak pánové, zatímco si popíjíte pivíčko a chlubíte se kostřičkama, já se po uspání svojí malé holčičky přehrabuji v originál stavebnici Marabu(sic!), zároveň v Airfixí čtvrtkové novince-Spitu Mk.XII (poslední typ, který mi chyběl ve sbírce a konvertovat šel pouze kanibalizací tří stavebnic rozdílných typů), k tomu ještě přebírám díly na Manhattana a přemýšlím, zda ho do 17.4. stihnu.
Hele, pane Josefe a spol., nešlo by nějak domluvit pevnější termín setkávání? Nebo alespoň hlásit termíny s dostatečným předstihem? Po dvou předchozích, které jsem vynechal kvůli přípravám na zkoušky RTEZ jsem se na to dubnové těšil, s předstihem zařídil si vše v práci a v rodině a ouha, setkání není první pátek v měsíci jako ty předchozí letošní, ale až pátek druhý.
Tak nějak nemám narychlo nikoho na hlídání, manželka je někde se svojí milenkou, prostě to nevychází.

Jinak v neděli 10.4.se létají na Kladně oldtimery, tedy příležitost zkusit nějakou venkovní maketu, nejen old.
3.4. jsme létali v Hořicích, fantazie, na těchto setkáních je možno létat s old maketami, tak něco postavte a příště přijeďte!

Honza
0

Pepa
Reakce: 0

Příspěvek od Pepa » 09 dub 2011 10:58

A je to tady, pár informací ze včerejšího setkání v Karlově sklípku.
Tak především - všem chyběl Shark a Radek! Ale Ti, co přišli, se hodně činili - Robert přinesl na ukázku maketářské časopisy od Jira Sugimota, které mu zaslal - málokdo ví, že Robert umí celkem obstojně číst v japonštině, takže byla spousta nových informací. Štefan tradičně kul pikle s Martinem, prý chystají nějakého dopraváka. Petr a Michal donesli každý po jednom Marabu, Martina a Kolečkáře stavba ještě čeká. Jen připomínám, že Michal vyhlásil Marabu Cup, který bude odlétán na Rakovnickém setkání. Martin si na příští týden pronajal stadion v Kladně, takže obtěžoval všechny dotazy zda dorazí. Třešničkou na dortu byla Mílova maketa kulometu z WWI.

Pro Sharka: ohledně termínů setkání se domluvte na dalším setkání, já jen sbírám informace a informuji. Ono to není vůbec jednoduché zjistit informaci tajným způsobem a ještě včas!

To je pro dnešek vše, Váš Pepa
Přílohy
Marabu_1.jpg
Marabu_1.jpg (101.41 KiB) Zobrazeno 8399 x
Marabu_2.jpg
Marabu_2.jpg (112.81 KiB) Zobrazeno 8399 x
Kulomet.jpg
Kulomet.jpg (51.38 KiB) Zobrazeno 8399 x
0

Pepa

Příspěvek od Pepa » 09 dub 2011 11:00

ještě jedna fotka. Pepa
Přílohy
Japan_časopis.jpg
Japan_časopis.jpg (52.42 KiB) Zobrazeno 8276 x
0

Pepa

Příspěvek od Pepa » 02 kvě 2011 19:27

A je to tady! Hlásím, že v pátek 6. 5. 2011, od 17:30hod se po měsíci opět uskuteční tradiční setkání v Karlově sklípku.
Jaro už brzy zaklepe bačkorama a nastane sezóna venkovního volného létání. Přijďte se pochlubit s modely, či si jen tak poklábosit, nasosat atmosféu. Váš tajný informátor Pepa
0

Pepa

Příspěvek od Pepa » 03 čer 2011 18:25

A je to tady! Hlásím, že tradiční setkání minimaketářů, které se obvykle uskutečňuje v Karlově sklípku, se tento měsíc (stejně jako minulý rok) uskuteční v sobotu 11. 06. 2011 v Rakovníku na letišti. Jste zváni všichni s modely i bez modelů, s Vašimi drahými polovičkami, či ratolestmi, jak je libo. Zároveň upozorňuji, že na akci proběhne, kromě soutěže maket, i Marabu Cup pořádaný Michalem Křepelkou, známým to figurkářem a vyhlášeným kuchařem. Michal pro vítěze připravil i pohár.

PS: minulý víkend jsem byl tajně v Brně. Dost jsem při sbírání tajných informací v sobotu zmokl, ale stálo to zato. Kromě toho, že strašně pršelo, takže se nelétalo, jsem se dozvěděl spoustu zajímavých drbů na pana Koutného a pány Alferyho, Stráníka a Taziho a niť nezůstala suchá ani na Radkovi Gregovském, polívčičku si ohřál i Dušan Garba, Petr Kolář se schovával za Feldu - pořád nemůžu zjistit, jak se jmenuje ten člověk pravým jménem, a o hochách z Prahy ani nemluvě. Řeknu Vám, je to veselá kopa ti minimaketáři. O hodně přicházíte, kdo na srazy nejezdíte!!! Podrobnosti sdělím za pivo v Rakovníku, tedy pokud mě někdo poznáte. V neděli to bylo s počasím lepší, ale nic nového, co myslíte, kdo zvítězil? No hádejte. Správně! Jistě se ptáte kdo byl druhý? - taky nic překvapivého. Ale třetí místo je zajímavé, vyklubal se kluk jeden! No, už budu končit, i tak jsem toho prozradil až hanba.
Váš tajný informátor Pepa
0

Pavel Stráník
Reakce: 42

Příspěvek od Pavel Stráník » 03 čer 2011 21:42

Milý Pepo, Feldovo pravé jméno stejně jako jeho totožnost ti asi navždy zůstane zahalena tajemstvím, ale nevadí, do opravdu hodnotmého informátora se ještě můžeš dopracovat. Ale nyní je to fakt slabé, právě v Brně jsi se dopustil největšího možného pochybení kterého se agent dopustit může - byl jsi tak zvědavý co si minimaketáři povídají, že jsi zapmněl na nezbytnou opatrnost a přehlédl jsi člověka s dlouhým sklem, který nelenil a zachytil tvou identitu.
Přílohy
OS2011_17.jpg
OS2011_17.jpg (354.04 KiB) Zobrazeno 7816 x
0

Pepa

Příspěvek od Pepa » 30 srp 2011 16:04

A je to tady! Hlásím, že v pátek 2 9. 2011, od 17:30hod se uskuteční tradiční setkání v Karlově sklípku.
Podzim za chvíli zaklepe na dvéře a nastane čas haloletců. Předtím je ale ještě spousta akcí v září, tak nezapomeňte přijít, abychom vše řádně domluvili! Zváni jste samozřejmě i Vy, co nic plánovat nechcete. Váš tajný informátor Pepa
0

Pepa

Příspěvek od Pepa » 27 zář 2011 17:52

A je to tady! Hlásím, že v pátek 30. 9. 2011, od 17:30hod se uskuteční tradiční setkání v Karlově sklípku.
Drnec i Trnávka je za námi, je na čase spřádat plány na nové dvacetinky, v zimě na ně bude čas. Přijďte se společně posadit, poradit a popít. Váš tajný informátor Pepa
0

Pepa

Příspěvek od Pepa » 02 říj 2011 20:57

A je to tady! Po delší odmlce se opět hlásím. Hlásím, že pražáků je ve sklípku čím dál míň, o to víc fantazírují. Kostřičky ale nosí stále. Míra přinesl potažené pistacio Watermana Goslinga v rozsypu, se zajímavou kamufláží. Taky pracuje na DH5 1/20, to vypadá zvláště zajímavě! Honza se kromě svatby pochlubil experimentálním oříškem s letovkou za 6g. Martin přinesl lehounký polystyrenový trup na oříška Ki-43. Robert s Radkem a Martinem dlouho do noci řešili šestigramák a kuli pikle. Ti magoři se vážně bavili o tom, že s takovým potahovým papírem jde do haly postavit dvoumotorovou Gothu. Tak nevím, pravděpodobně pánům zbylo ještě trochu místa nad televisorem. K půlnoci se uzavíraly sázky ohledně letové váhy u Machhi M.5., co ji prý staví Radek. V téže době se do diskuse zapojil náhodný modelář z Německa, zaujaly ho jak modely, tak Michalovo tričko se čmelákem a v neposlední řadě i Plzeň. Tak to je pro dnešek vše. Jo, málem bylch zapomněl! Byl jsem na Model Houby, měli tam zajímavé soupravy pánviček na vaření. Váš Pepa
0

Pepa

Příspěvek od Pepa » 27 říj 2011 15:21

A je to tady! Hlásím, že v pátek 4. 11.2011, se jako tradičně od 17:30hod v Karlově sklípku setkají příznivci minimaket. Zváni jste všichni, kdo o tuto kategorii jevíte i jen teoretický zájem. Váš tajný informátor Pepa
0

shark
Reakce: 9

Příspěvek od shark » 01 lis 2011 19:58

Měl by přijít Štefan, nalákal jsem Kalinu, možná přijde i Luďa!

Jelikož se mi Křepa neozývá, nevíte někdo jaké plánky to chtěl na příští IGRA Cup?
0

Hugo
Reakce: 8

Příspěvek od Hugo » 02 lis 2011 21:45

Uvažovali jsme o těchto modelech:
1/ Champion - autor. pan Kácha, Igra;
2/ Aerosport - Igra;
3/ Pelikán
Pokud ty plánky máš, vezmi je, nebo vezmi něco dle Tvého uvážení, bude aspon z čeho vybírat. M.
0

Odpovědět