Airabonita pistácio ze Styrexu
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
Re: Airabonita pistácio ze Styrexu
Hmotnost zatím 2x 0,6g, včetně toho masivního balzového čumáku.
0
-
discobolos
- Reakce: 15
Ta váha vypadá dobře, čekal bych více, když už je na tom papír.
Možná předbíhám událostem, ale jak jsem brouzdal zde uvedenými odkazy a narazil na tenký popisovač, já dostal k vánocům tenhle:
https://www.vytvarny-shop.cz/zbozi/doku ... ac-0-3-mm/
Tak až to budeš chtít ve finále něčím počmárat ...

Možná předbíhám událostem, ale jak jsem brouzdal zde uvedenými odkazy a narazil na tenký popisovač, já dostal k vánocům tenhle:
https://www.vytvarny-shop.cz/zbozi/doku ... ac-0-3-mm/
Tak až to budeš chtít ve finále něčím počmárat ...
0
"POČMÁRAT"... tím jsi mi připomněl specifické výtvory jednoho zahraničního kolegy:
Nazývá to "relaxovaný, komiksový styl" a je v tom určité kouzlo
Děkuji za tip na fix, mám ho už doma, ale tloušťku 003 (0,03mm), jsem zvědav, jak to půjde.
Děkuji za tip na fix, mám ho už doma, ale tloušťku 003 (0,03mm), jsem zvědav, jak to půjde.
0
-
Robert Pajas
- Reakce: 37
0.03 palce by bylo: 0.03 x 25.4mm = 0.762mm, nebo to počítám blbě? Nicméně v tom eshopu viz odkaz výše doopravdy uvádějí sortiment 0.03mm až 1mm. Pravda, ta hodnota 0.03mm vypadá neuvěřitelně.
0
Udělátko (čili šablona) na vykuchání Airabonity a dodržení správných úhlů seřízení křídla a VOP. Idea nalezena zde na foru.
0
- Jiří Doležel
- Reakce: 106
Ale to se nám to pěkně rýsuje! Jak tlustá je pro představu ta výškovka a kolika procentní je profil na křídle? Vždy dělám spodní stranu profilu rovnou a pak křídlo, ještě vcelku třením přes hranu vany, jako když peru na valše, natvaruji do požadovaného profilu (snad to nebude číst Tonda, ať ho netrefí..)
0
Výškovka je z 2mm desky, ale zbrušovaná shora i zdola ke koncům až na 1mm. Křídlo broušené opět na sací (horní) i tlakové (spodní) straně - ručně, a při hloubce kořenového profilu cca 55mm a jeho výšce 4mm to vychází na něco málo přes 7%. Na koncovém oblouku (40mm / 2mm) pak 5%.
Ta finta s ohýbáním na vaně mě nenapadla a popravdě, trochu bych se bál tvarové paměti materiálu.
Ta finta s ohýbáním na vaně mě nenapadla a popravdě, trochu bych se bál tvarové paměti materiálu.
0
A další exaktní
měření - trup má nyní 1,25g (bez odříznutých částí, zato ale s balzovo-překližkovou hlavicí).
0
Vykucháno, poslepováno, zváženo. Zatím to vychází na 2,8g. Všechny díly poctivě polepeny Japanem a Metylanem.
Ještě přibudou podkřídelní chladiče (ne, nebudou jen namalované obrysy fixem a budou asi mohutné / těžké / s velkým odporem), přechody křídlo trup (pánuju maketové, ne jen trojúhelníčky za odtokovkou), vytmelit Deluxe bílým tmelem, dát kabinku atd...
Ještě přibudou podkřídelní chladiče (ne, nebudou jen namalované obrysy fixem a budou asi mohutné / těžké / s velkým odporem), přechody křídlo trup (pánuju maketové, ne jen trojúhelníčky za odtokovkou), vytmelit Deluxe bílým tmelem, dát kabinku atd...
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 36
Moc pěkné, jen tak pokračuj. Vidím, že také máš lomení křídla do V blízké maketovému, takže to nesnese extrémě velkou vrtuli, doporučuji asi tak průměr 100 a stoupání 130- 150 mmm. Pak při prázdné váze 5g gumu smyčku l= 300 1,5g/m, do které můžeš maximálně natočit 1800 otáček.
0