Tatra T-101 M-oř

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Monty_CZ
Reakce: 0

Re: Tatra T-101 M-oř

Příspěvek od Monty_CZ » 02 dub 2026 14:44

já tu chvíli nebyl, neměl jsem moc času, ale teď spíš čekám jestli se to bude dát někdy zalítnout venku. Vrtuli jsem musel ještě trochu zmenšit, byla spíš těžká a na starty ze země velká, tak se uvidí, jestli je gynekologická operace vůbec nutná - mám teď docela pevnou vrtuli vyváženou, která předpokládám bude fungovat a přežije přistání, nebo provedu operaci a budu moct méně dovažovat, tak tam dám lehkou balsovou a zbytek dovážím a budu se modlit, aby listy přežily přistání...
0

Lubomir Koutny
Reakce: 38

Příspěvek od Lubomir Koutny » 13 dub 2026 08:31

Marně čekám jak budeš pokračovat. Mohu li radit, tak plastovou vrtuli Igra 150 uptav tak, aby s ní šlo startovat ze země. Pokd nechceš silně dovažovat na předki. pak se rozluč se závěsem svazku v zadu. Nechceš li další pracné stříkání, pak ti nezbude než Ventrubácká gynekologidká úprava nového závěsu pomocí dlouhého nářadí.
0

Monty_CZ
Reakce: 0

Příspěvek od Monty_CZ » 19 dub 2026 20:29

Sobota nabidla skvelou prilezitost a pocasi na zaletavani. Osadil jsem svazek jedno oko 1x1,25mm jen tak aby se vrtule tocila a nebrzdila a zkusil 700 otacek. S timhle svazkem to bylo lehce tezke na hlavu a pomohlo kousek lepici pasky na vyskovku (vyklopenou nahoru). Letadlo letelo rovne lehce stouplo a pak postupne klesalo bez zaraceni.
V dalsim pokusu jsem paskem lepenky vyhnul smerovku doleva a na 700 otacek to udelalo pulkruh (skoro 3/4) ale vykluzovou zatackou. Pak jsem pridal pasek lepenky na prave kridelko a postupne zkousel.
Obecne melo to snahu nejak letet, ale vitr zacal foukat a vysledky nebyly konzistentni.
S gumou 1x2(nebo 2,5 to uz si nepamatuju co mam) to urcite nebude tezke na cumak jako ted. A posouvat kolik ted nepotrebuju.
IMG_4242.jpeg
Pak jsem jeste vytahl Avii se stejnym svazkem a ta take mela snahu letet. Vic ve vlakne o avii
0

shark
Reakce: 9

Příspěvek od shark » 20 dub 2026 06:59

Pěkný, a držím palce, ať to rozlítáš. Jen technická poznámka k fotkám - křesílka, kávička, dědeček...foť příště bez takového pozadí. Model se v tom ztrácí, a třeba do Modeláře by ti dřív takovou fotku ani nevzali ;) :D
0

Odpovědět