Pegna P-5
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 36
Re: Pegna P-5
Nedělní ráno azurová obloha v 9h bezvětří a 18 C beru Hornisse, který je po opravě a s novým půl svazkem. Chci fotit. Pro jistotu na první let točím jen 600. let v psích výškách. pouze půl okruh a přistíní s polovinou otáček. Na druhý let točím 700 a ubírám plasteliny z náboje vrtule, je to lepš, výška 2m velký okruh končí v parčíku- Chce to více zatáčky na SOP. Natáčím 800 a mačkám SOP do zatáčky, připravuji foťák. Start je nádherný, výška 10 m, ale první okruh blízko vysokému smrku, ten druhý přechází do otevření zatáčky a přistání ve větvích smrku ve výši 9m. Půl hodiny zkouším srndat model pomocí 3 m dloué větve a na ní dva další pruty navázané pomocí proutků ze snuteční vrby, marně. Z domu přináším svou teleskopickou 5 m tyč a tu nasazuji na tu 3m haluz, Konečně se daří shodit nidel o 3 m níže a pak bez nějakého dalšího poškození sundat dolů,
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 36
Re: Pegna P-5
Navšívil jsem zahradnictví v Kr. Poli a viděl jaké mají bambusové tyčky, nejdelší 2,4m na silné straně 26 mm, kdybych udělal adaptér k mé teleskopické tyčce co má 30 mm tu širokou spodní část, tak bych ten bambus musel držet za tenkou stranu, Výsledem by bylo monstrum a hrozně těžké, slolaminát nemají.
Takže dnes jsem se koupal na Rakovecké velké retenční nádrži a cestou zpět si v rákosí uřízl dva suché loňské stonky. Ten delší 2,2 m přesně pasuje do nejtenší části toho mého biče a mám vyřešeno čím stírovat modely v hale Střelice, dosáhu na strop a je to zadarmo. Včera jsem stratil zátku od širší čšsti biče dnes jsem ji marně hledal, ale dobře si zalétal s opraveným Hornisse na nový půl svazek-
Takže dnes jsem se koupal na Rakovecké velké retenční nádrži a cestou zpět si v rákosí uřízl dva suché loňské stonky. Ten delší 2,2 m přesně pasuje do nejtenší části toho mého biče a mám vyřešeno čím stírovat modely v hale Střelice, dosáhu na strop a je to zadarmo. Včera jsem stratil zátku od širší čšsti biče dnes jsem ji marně hledal, ale dobře si zalétal s opraveným Hornisse na nový půl svazek-
0