Pottier P100TS
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
seawindttt
- Reakce: 0
Pottier P100TS
Zravím všechny
Nemáte někdo postaven ořech Pottier P100 TS podle plánku A.Alferyho? Zajímá mě názor na úhly nastavení křídla +1st a výškovky -5. Já mám pocit že by to létalo poněkud natažené ("tahalo by ocas po zemi") jelikož v letu by křídlo na provozní rychlosti mělo úhel odhadem +3st což znamená potopit ocas výrazně dolu.Mám nutkání udělat na křídle +3 a na výškovce -3
Díky za zkušenosti
Jarda
Nemáte někdo postaven ořech Pottier P100 TS podle plánku A.Alferyho? Zajímá mě názor na úhly nastavení křídla +1st a výškovky -5. Já mám pocit že by to létalo poněkud natažené ("tahalo by ocas po zemi") jelikož v letu by křídlo na provozní rychlosti mělo úhel odhadem +3st což znamená potopit ocas výrazně dolu.Mám nutkání udělat na křídle +3 a na výškovce -3
Díky za zkušenosti
Jarda
0
Re: Pottier P100TS
Pottiera pana Alferyho jsem osobně létat neviděl, ale nepochybuji o tom, že na plánku je nastavení které funguje v reálu. Ale viděl jsem několikrát Pottiera kterého postavilo Radek Gregovský a paráda, zeptej se jeho, jaké má nastavení. M.
0
Re: Pottier P100TS
Tady je videjko. Ptal jsem se Radka, je to postavený přesně podle plánku. M.
http://www.youtube.com/watch?v=2VTRFY8eNHo
http://www.youtube.com/watch?v=2VTRFY8eNHo
0
-
seawindttt
-
seawindttt
Pottier 100 TS
Dokončuji,tak přikládám na čumendu P 100TS
Jarda
Jarda
- Přílohy
-
- P1070589.JPG (62.1 KiB) Zobrazeno 6333 x
0
Re: Pottier 100 TS
To zkresluje fotka, nebo máš tu pravou půlku opravdu do takové vrtule? Nebo je to plánovaný negativ?
0
-
seawindttt
Tak to jo, pardon, nějak mi nedošlo, že u těhle malejch eroplánů se dělá takové zkroucení. Jsem holt zvyklej na maximálně třímilimetrové nebo žádné negativy.
0
-
seawindttt
Bez negativu na pravém křídle (pro levou zatáčku) to prostě nefunguje. 3mm jsou zde jako minimum,spíše 4-6mm podle předlohy ...... 
0
Jo, jo, je mi to jasné, ale tyhle prcky nestavím, tak jsem si to hned neuvědomil.
0
-
seawindttt
Jo,čistá stavba,určitě bude odměna v pomalém realistickém letu,ten model k tvému překvapení půjde okamžitě z ruky pokud dodržíš nastavení co má na výkrese Tonda.Mohl jsi to přiřadit do vlákna o pár řádek níže,at to tu není roztahané.
0