Příspěvek
od Lubomir Koutny » 23 pro 2011 09:37
Na konec dobrá zpráva. Po dvou urgencích a vrácení dvou gum nižší kvality mi Ivan Hořejší poslal 2 librové sáčky domy TAN SS 7/2011 označené jako 3,8 g/m, po převážení jsem zjistil, že skutečná váha je 4,0 +- 0,05 g/m (kontrolováno na mých dvou váhách a pak i v lékárně). U Ivana mají sice váhu s udávanou přesností 0,01 g, ale nějak jim váží za roh a jejich údaj je špatný.
Nicméně již tento údaj napovídal, že se jedná o šarži tvrdší gumy o větším průřezu 4,95 g/m, které mi původně Ivan poslal, kerou jsem testoval, moc se mi líbila a já si ji objednal.
Provedl jsem jak statické, tak i komparativní letové testy a ty potvrdily, že jsem konečně dostal, to co jsem od počátku chtěl. Takže nezbývá, než Ivanovi poděkovat za úsilí dát věc do pořádku. Jednu libru jsem si nechal, druhou si hned vzal Pavel Stráník. Je dobré mít gumu do chladu a také mít možnost dělat svazky jen ze čtyř vláken všude tam, kde jinak kylo nutné dělat tento z pěti vláken (nešikovné vázání s očky na koncích, ještě horší navlékání do trupu). S gumou si Pavel odnesl i kompletní protokol o statických i komparativních testech, které slíbil brzy kompletně dát na naše stránky. Stručně řečeno, pro mne je to nejlepší guma, kterou v tuzemsku člověk sehnal za posledních 5 let. Na závěr tedy ještě jednou : "Díky Ivane !"