Minimaketářské nebe v Trnávce 2012 - termín

Diskuze k minimaketářským soutěžím, setkáním a akcím

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

discobolos
Reakce: 15

Minimaketářské nebe v Trnávce 2012 - termín

Příspěvek od discobolos » 19 čer 2012 13:14

Plánuju vydat propozice na letošní ročník Minimaketárského nebe v Trnávce.
Potřebuju ale od vás jednu zásadní informaci. Luboš Koutný mě požádal, jestli by bylo možné přesunout termín konání soutěže na neděli, tedy 23.9.2012.
V sobotu se má jako vedoucí družstva účastnit nějaké žákovské soutěže.

Co vy na to, potenciální účastníci ?

Letos to vypadá, že by mohli dorazit i někteří z Ústí nad Labem a Prahy :) . Pro ty by asi byla vhodnější sobota, s ohledem na dlouhou cestu domů a celkem pozdní konec soutěže.
Ověřoval jsem letište, s tím by problém být neměl, v neděli není zatím v plánu žádná akce.

Takže hlasujte teď.

Resumé bych potřeboval do týdne nejpozději (tedy do 26.6.2012).
Děkuji předem.
Dušan
0

Lubomir Koutny
Reakce: 38

Re: Minimaketářské nebe v Trnávce 2012 - termín

Příspěvek od Lubomir Koutny » 19 čer 2012 16:21

Malinko bych to doplnil : jedná se opět o Mistrovství ČR mládeže 22. 9. v Kožlanech u Plzně. Právě dnes u mně byl Vlastík Šimek a bavili jsme se na toto téma, také on do těch Kožlan má se synem jet a mrzí ho ta termínová kolize. Podobně se to také týka Dana a Pavla Vysočana a všech mladíků z mého kroužku.
0

Steve
Reakce: 46

Příspěvek od Steve » 19 čer 2012 18:28

Já hlasuji pro sobotu s tím, že bychom - pokud by to bylo možné - na letišti zůstali, pokecali, něco pogrilovali a v neděli ráno/dopolene v klidu vše zbalili a rozumně odjeli domů.
Pokud by byla v plánu až neděle, bude odjezd nahonem včetně "tlaku" na co nejrychlejší vyhlášení výsledků. Mě to příliš nevadí, mám to domů dvě hodinky, ale kluci z Ústí by dojeli až pozdě večer.
Tedy pokud by byla na plánu neděle, mohli bychom, když už, dojet v sobotu v průběhu dne a přespat na letišti? S podobným programem jako jsem nastínil na začátku?
Sobota by měla výhodu v tom, že případné nevhodné počasí bychom mohli ignorovat a létat až v neděli, ale to by muselo být předem uvedeno, aby s tím ostatní počítali.
Dvoudenní soutěže mají tuto výhodu, nicméně Trnávka je - zdá se - vyjímkou, vždycky bylo parádní počasí. Zejména na to, že bylo už září. ;)
0

Pavel Stráník
Reakce: 42

Příspěvek od Pavel Stráník » 20 čer 2012 00:08

Já bych se, když už to Steve nakousnul, přikláněl taky ke dvoudenní soutěži, otázkou jen je abychom ve stanech přes noc neomrzli :D . S tím ale nikdo nic neudělá, koncem září může být počasí v podstatě jakékoliv. Za standardní situace jednodenní soutěže je mi víceméně šumafuk jestli bude v sobotu či neděli.
0

Tazi
Reakce: 1

Příspěvek od Tazi » 20 čer 2012 09:30

K termínu konání soutěže-je mi to vcelku jedno zda to bude sobota nebo neděle, nemám to daleko a do Trnávky se těším tak proto udělám maximum abych si čas našel, ale pokud se mám jasně vyjádřit tak hlasuji pro sobotu nebo nejlépe tu dvoudení akci jak nastínil Steve, má pravdu v tom, že je to na jeden den takové moc hektické,Dušan a pořadatelé neví co dřív, zda bodovat nebo stavět stan a člověk nemá čas si popovídat. Stavět ráno velký stan aby nám posloužil jedno dopoledne a odpoledne už jej zase rozdělávat... Je to škoda. Druhá věc je ta, že tentokrát k mému velkému údivu přislíbili účast modeláři z Ústí a ti to mají opravdu "hektar" a myslím, že pokud by od počátku věděli, že soutěž bude v neděli tak by do toho nešli.. Dvoudenka tak jako Openscale je prostě paráda a člověk si to aspoň trochu užije a stím grilem to je úplně "echt", ale bohatě by stačil táborák,(les se dřevem je hned vedle) sirky bude mít jistě známý pyroman Felda, :D posedáme kolem, opečeme nějké špeky, zalijem to lahváčem, no a pokud by něco nelétalo tak ať se s tím Felda netrápí samostatně, naperem to do ohně a hotovo 8-) . Tak já říkám sobota.
0

Lubomir Koutny
Reakce: 38

Příspěvek od Lubomir Koutny » 20 čer 2012 10:06

Mně by se také docela líbila dvodenní Trnávka, pro někoho by to byla i šance k výletu na Pustevny a Praděd. Ale možná zde nahodím provokativní otázku : co tak 15.-16. 9. a vyhnuli bychom se té kolizi. Vůbec však nevím, jak to vidí ostatní ? Samozřejmě, že také 29.-30. (první ročník byl myslím také 29. 9. a počasí bylo fantastické) !
0

discobolos

Příspěvek od discobolos » 20 čer 2012 13:10

Termín 15.-16.9. jsem vynechal tak nějak z osobních důvodů.
Pokud bude soutěž dva týdny po Drnci, pak mám jakous takous naději, že bych mohl absolvovat obě akce. Pokud by to bylo za týden, Drnec by pro mně byl pasé už dopředu.
Zatím nejsem v důchodu a mám jakési rodinné povinnosti :lol: :lol: :lol:
D
0

Steve
Reakce: 46

Příspěvek od Steve » 20 čer 2012 17:04

Mám pocit, že právě pro termín "týden po Drncovi" jsme loni marně vyhlíželi kluky z Prahy a okolí. Bylo by škoda, kdyby to tak zase dopadlo.
Počasí v září je loterie, měli jsme obrovské štěstí a těžko se bude po čtvrté opakovat. A čím pozdější termín, tím pravděpodobně větrnější. A ten lesík je tak blízko..... :D
Jak jsem psal, já se přizpůsobím, ale pro větší pohodu a větší výběr počasí bych byl pro tu sobotu ;)
0

Hugo
Reakce: 8

Příspěvek od Hugo » 22 čer 2012 14:04

Pokud budou hvězdy nakloněny, chystám se též (zatím jsou). Asi bych jel vlakem, možná by nás jelo víc. Co se týká onoho víkendu, za sebe bych asi bral víc sobotu, nebo oba dny. Martin
0

discobolos

Příspěvek od discobolos » 22 čer 2012 14:49

Mám pro pražáky možná zajímavou nabídku, probereme to osobně v Pelhřimově.
D
0

Bayeux
Reakce: 3

Příspěvek od Bayeux » 23 čer 2012 22:40

Coby kibic a notorický nezúčastňovatel (ctěný organizátor ví své :? ) nejsem rozhodně pro posun termínu vpřed či vzad, a jelikož s akcí tak nějako počítám (jediná akce dvacetin mimo horkou brněnskou půdu, což mi vyhovuje - hihi, a RC minimakety bonusem) - a sobotu bych ponechal s výhledem na případné protažení do neděle. Vono skutečně půjde o to, co nám počasí a manželky dovolí, s kluky z Ústí máme nějaké vyhlídky - a skutečně je SOBOTA pro start jedno/dvoudenní akce lepší než neděle... Takže za mě - dodržme kalendář ;)
PS: na ME RC SAM jsem hovořil se slovenskými "desatinkářemi" = RC minimakety předloh do r.1954 v mierke 1:10, a dovolil jsme je na akci pozvat - možná by se organizátorovi líbilo podpoření RC minimaket... Kdo zná z časopisu překrásnou Spirit of St.L. - poznal jsme jejího stavitele a jeho další modely, hmmm :roll:
0

discobolos

Příspěvek od discobolos » 25 čer 2012 09:17

Protože má problém s autorizací svého účtu do fóra :cry: (adminsitrátor asi ví ...), požádal mně Standa Černý, abych zde uvedl i jeho stanovisko. Cituji:

"Poslední varianta domluvená s manželkou byla ta, že bych si Drnce i Trnávku zařadil do dovolené :-). Tím bylo rozuměno to, že se v pátek seberu z chaty, odjedu do okolí Trnávky, přespím v penziónku a v sobotu se budu vrtět na letišti. Po soutěži odjedu na chatu. V neděli sbalíme chatu,psíky a spolu s manželkou návrat do Prahy – a tím konec dovolené. Soutěž v neděli a pak balení chaty a odjezd se vším do Prahy bych bez dalšího dne dovolené (tedy pondělka) nezvládl (ony 3 opravy na D1, co mám na trase mezi chatou a Prahou, tak moc optimismu na rychlé přesuny také nepřidávají). No a to by se mi nechtělo. Takže pro mne by byla lepší jednodenní soutěž a v sobotu."

Tímto taky musím korigovat nabídku pro ostatní pražáky. Asi bohužel jeho původní nabídka padá, protože chatu má někde na Vysočině.

Jen upozorňuji, že na letiště se veřejnou dopravou dostat nedá (je to mezi poli) :( .
Pokud by někdo cestu tímto dopravním prostředkem plánoval, dejte mi vedět, nějak bych se pokusil zorganizovat odvoz z nádraží či autobusové zastávky na letiště (a zpět) ;) .
D
0

Odpovědět