Já ač naprostý cucák v tomto směru, musím souhlasit s těmi, co Ti vyvrací Tvoje argumenty, kterýmiž se ospravedlňuješ od gumy, možná máš i důvody jiné, zatím nevyřčené.
Vše, co jsem letos postavil, jsem létal na gumu z modelářské prodejny Vaňouch v Praze, v ceně 8Kč / metr. Ani mi nebyli schopni říci, co to je za gumu.
Jak píše pan Koutný (Možná mě špehuje
600 otáček ani 1200 otáček nemůžeme brát jako dogma, dobrá guma snese více, idiotovi praskne i při 300 otáčkách. ( to myslím sebe. V hale se Saimanem létám jen 500 až 600 ot. a o víkendu jsem opravoval kompletně roztrhaný trup z listopadu, asi kromě dvou polí K.O. ....já ten svazek totiž nekontroloval a spokojen létal pořád a pořád, až to prasklo) -Moje chyba. Svazky mi za celý rok praskly tak do 10 případů, létal jsem dost, i sám venku....Guma nemůže být argument, proč gumáky nestavět.
Zdá se mi, že na to jdeš moc vědecky. Chtělo by to spíše něco jednoduchého postavit a nedabatovat. Jedině tak v tom vidím oživování. Když to tak udělá každý, , komu se z nějakého důvodu nechce nebo nemůže, je to najednou mnoho dalších - nových- modelů, které to všem ostatním oživí. Je jedno, co to bude, hlavně že to bude. Je to na to čas...a všichni budou čubrnět.
Vezmi to z druhé strany. Já nemám nic na CO2 ani elektro, ale něco dovezu určitě, aby nás bylo dost. Chci , abychom to tam létali, protože je důvodem přesně to, co jsi sám napsal. Rozmanitost a počet lidí.
Přátelsky zdravím, Honza.