Jo chata, to je kapitola sama pro sebe ...
Ale vážně. Předně se omlouvám Radkovi, že jsem při rozesílání mailů na všechny strany na něj jako sponzora zapomněl.
Za další: dnes jsem se místo modelářské akci věnoval rytí zahrady na domku v mých rodných Fryčovicích (vzdušnou čarou 5 km do Trnávky). Dopoledne prý lehce pršelo, když jsem tam přijel já (cca v 13 hod), bylo modelářsky vhodně. Vítr 1-2m/s, sice zataženo, ale celkem teplo (i když nevím, jestli za to mohlo to rytí). Až do 17 hod bez deště, sice pod mrakem, ale skoro modelářská idyla (na tuto roční dobu). Pravda, stoupavé proudy se asi moc nevyskytovaly

.
Ale to už je pryč.
Tohle kamarád včera, po cestě do Mošnova (už tam mnozí aktívní účastníci trénovali) našel u vstupu na plochu letiště v Trnávce:

- restricted area.JPG (104.42 KiB) Zobrazeno 7818 x
Cedule byla kovová, takže žádné nouzové opatření.
Při ověřování na věži v Mošnově mi potvrdili, že to platí od nulové výšky a pro vše létající do okruhu 5 mil od letiště v Mošnově.
Ředitel soutěže RCEO, která se měla konat zítra, to ověřoval i na policii a bylo mu řečeno, že pokud by se akce přesto pořádala a při kontrole (jako že by asi ze strany Policie ČR byla) by hlídka policie toto zjistila, byl by hlavní organizátor vyfocen, předvolán na policii k podání vysvětlení a mohl by být obžalován z ohrožení bezpečnosti leteckého provozu. Mohlo by dojít na soud a pak by se náhrada mohla vyšplhat až k 100.000 Kč.
Takže moc velká sranda by to nebyla
Odpoledne jsme řešili náhradní termín a proto nabízím tyto tři možnosti:
1. neděle
6.10.2013
2. sobota
19.10.2013
3. neděle
20.10.2013
Osobně se mi líbí varianta 2.
Zkuste se proto všichni potenciální účastníci vyjádřit,abych to, dejme tomu v pátek, mohl uzavřít a závazně zajistit letiště a pořadatelský sbor.
Předem díky.
Dušan
P.S. Prý má být v říjnu ještě babí léto.