V krátké době se chci pustit do stavby aeroplánku a pokusit se ho uřídit v hale
Jelikož jsem zjistil, že technologie a zpracovatelnost minimaket od sedmdesátých let, kdy jsem maketky na CO2 naposled stavěl pokročila, rád bych vás v průběhu stavby požádal o radu a konzultaci, tedy pokud budete ochotni
Jak nadpis napovídá jedná se o mírně složitou předlohu. Proč tuto předlohu? Mám rád výzvy, ale hlavně mám připravené podklady, které měly být pro ,,velký" hydroplán.
Z tohoto projektu jsem ustoupil, jelikož jsem usoudil, že to není vhodný typ do povětrnostních podmínek, které převážně panují na soutěžích hydroplánů.
Ale hala, to je něco jiného.
Model by měl být RC měřítko 1:60 rozpětí 600mm pohon elektro. Jelikož ve středové gondole není dost velký prostor pro vrtule uvažuji jen o dvou motorech v křídlech, kam se velké vrtule vejdou. Ovládání křidélka, výškovka, směrovka, motory.
1.Otázkou je, zda při této velikosti lze dosáhnout rozumné hmotnosti. (následně pomalého letu)
2.Mám trochu ,,hokej“ v potahovém materiálu. Dělal jsem jen s kablem a modelspanem, tam by byla rada drahá.
3. trupovou a motorové gondoly bych pro maketovost chtěl dělat z laminátové skořepiny do negativní formy.( představa složení skořepiny je taková, třicítka tkanina, 04 balza třicítka tkanina.) Zatím nemám váhovou představu oproti klasické konstrukci, Ale pocitově to vidím dobře.
Děkuji za případné připomínky.
Václav Janko