PLOVÁKÁČE, aneb VODNÍ GRUPÁČ
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
discobolos
- Reakce: 15
Re: PLOVÁKÁČE, aneb VODNÍ GRUPÁČ
Zajímavá stránka pro milovníky létajících člunů:
http://www.seawings.co.uk/planspage.htm
http://www.seawings.co.uk/planspage.htm
0
-
Honza Drážek
- Reakce: 0
Nóóó já myslím, že se Ti ten motor povedl,asi si u Tebe nechám vyrobit ten na Tabloida
Celkově pěkná prácička.
0
- Vladimír Alfery
- Reakce: 27
Ten motor vypadá úžasně
...nechceš popsat postup jeho výroby?... velice by mě to zajímalo
předem děkuju V.
předem děkuju V.
0
Ze špendlíků uděláš zdvihátka (budou se krásně lesknout) a hned to bude jako živé.Datsun240Z píše:Základ motoru. Snad to bude vypadat trochu věrohodně...
Já vždycky zkolabuju na žebrech válců
0
-
Honza Drážek
Díky kluci.
Thank you, Marcelo.
Vláďo, předpokládám, že se ptáš na válce, zbytek je totiž jen balza. Bohužel moc asi nikomu nepomůžu...
Válce - Je to strojová výroba, vyfouknutí do negativní formy z polyuretanu, mám to díky Michalovi Křepelkovi. Udělal to jeho známý, páč mu dlužil službu, prý u toho ale nadával , jak špaček. ( Asi proto se s Michalem znají
- taky jsem dostal vynadáno, že jsem to mohl udělat lépe. Pan Mistr si totiž myslí, že když mi popíše přesně postup barvení, že to tak i dokážu udělat
Ale je na mě hodný, že netajnůstkaří
)
Vyfouklý tvar se na pár místech seříznul, odříznul, obrousil a slepil, pak odvrtal a bylo. Hmotnost hotového čistého válce cca 0,3g.
Steve, se zdvihátkama ze špendlíků na Bristolu Pegasus bych asi neuspěl...
Thank you, Marcelo.
Vláďo, předpokládám, že se ptáš na válce, zbytek je totiž jen balza. Bohužel moc asi nikomu nepomůžu...
Válce - Je to strojová výroba, vyfouknutí do negativní formy z polyuretanu, mám to díky Michalovi Křepelkovi. Udělal to jeho známý, páč mu dlužil službu, prý u toho ale nadával , jak špaček. ( Asi proto se s Michalem znají
Vyfouklý tvar se na pár místech seříznul, odříznul, obrousil a slepil, pak odvrtal a bylo. Hmotnost hotového čistého válce cca 0,3g.
Steve, se zdvihátkama ze špendlíků na Bristolu Pegasus bych asi neuspěl...
0
-
akademikrichard
to to bodovači na soutěžích až takhle hrotí?? motor budu řešit na svém od léta rozestavěném dvouplochovi ( Krucoun ví:-)), ale jak se znám tak stejně asi skončí na skříni v obývákuO:-):-D ty stříbrný zdvihátka by ten motor "rozsvítily" a vypadalo by to suprově takhle si myslím zaniknou:-(.
0
-
Honza Drážek
O tom není sporu.akademikrichard píše: ty stříbrný zdvihátka by ten motor "rozsvítily" a vypadalo by to suprově takhle si myslím zaniknou:-(.
Nejsem motorář a nepůjdu ani tolik do detailů, základní rozdíl ale vidím v tomto:
Řeč je předpokládám o takovémto klasickém vzhledu jenže zde nic takového není, tím pádem nebudou ani stříbrná zdvihátka ze špendlíků....
Navíc, většina vyfocených motorů ve Swordfishi hraje především velmi tmavou barvou.
0
No, je to trochu problém, konkrétní motor jsem nehledal, většina podobných mívá zdvihátka stříbrná.
Na muzejní fotky moc nedej, muzejníci dělají občas psí kusy, vymyšlené kamufláže, i motory bývají natřeny různě, kvůli efektu a kontrastu....
Na muzejní fotky moc nedej, muzejníci dělají občas psí kusy, vymyšlené kamufláže, i motory bývají natřeny různě, kvůli efektu a kontrastu....
0
I stříbrný motor časem ztmavl. Ty máš patinovaný model, tedy "starý". Chtělo by to mix tmavě šedé (jako barva pneumatik a pod.) a stříbrné.
A netrap se tím, zkus to i citem
Vždyť o nic nejde
A netrap se tím, zkus to i citem
Vždyť o nic nejde
0
-
Honza Drážek
Steve, jako první jsi na to kápl!!!!Steve píše:I stříbrný motor časem ztmavl. Ty máš patinovaný model, tedy "starý".
To ještě nikdo neví, co mám v záloze.
Jenže nesmíme zapomínat na slanou vodu!!!!!!!!
Dvě snad dobré minizprávy dne na závěr:
1) sbastlil jsem vrtuli, až tak moc neháže, snad to půjde
2) spletl jsem se s průměrem, vypadá to až k 170mm, nejhůře 165mm ( slepeno ze dvou TopFlite 175mm)
- Přílohy
-
- vrtule.JPG (240.27 KiB) Zobrazeno 5553 x
0