Bv min oldtimery podle plánků E stahla

Stavba konkrétních minimaket a létání s nimi, foto a video

Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník

Odpovědět
Lada C
Reakce: 0

Bv min oldtimery podle plánků E stahla

Příspěvek od Lada C » 30 říj 2014 23:55

Ahoj kolegové modeláři
Chci si postavit oldtimera Bv min-Wildcat dle plánku E Stahla. Na tomto ,ale i na ostatních jeho pláncích je odtoková lišta křídla spojena se žebry křídla na tupo bez zářezů do odtokové lišty. Je nutné toto spojení zachovat pro případ učasti na soutěžích Bv min ? Dosud jsem u všech svých modelů dělal do odtokovky pro žebra zářezy.Nedochází při spojení bez zářezů vlivem pnutí potahu k ohnutí odtokovky nahoru nebo naopak.Nenastanou na případné soutěži s bodovači problémy s že jsem se odchýlil od stavebního plánu originálu ? Je také nutné zachovat dle plánu háček s vrtulí ? Prosím vás, kteří jste modely dle plánků E. Stahla postavili a létáte ev. soutěžíte s nimi o vaše rady a zkušenosti.
Děkuji a zdravím Láďa C.
0

Honza Drážek
Reakce: 0

Re: Bv min oldtimery podle plánků E stahla

Příspěvek od Honza Drážek » 31 říj 2014 05:48

Tazi ho stavěl, jinak na oldtimery tu je více hlav, poradí ti.

http://minimakety.cz/forum/viewtopic.ph ... 58aec#p872
0

shark
Reakce: 5

Re: Bv min oldtimery podle plánků E stahla

Příspěvek od shark » 31 říj 2014 07:53

Udělej do odtokovky zářezy. Pokud to má létat, udělej větší úhel nastavení. Na pláncích nejsou žádné negativy, vyklonění VOP , vyosení vrtule... Tohle všechno udělej podle dnešních poznatků. Zachovej profil a v maximální možné míře konstrukci. Sám jsem při dodržení tohoto udělal model komplet rozkládací. Podle pravidel SAM 78 je možno upravit(zvětšit) vrtuli, ale přesnou hodnotu si nepamatuji :lol:

Ať to lítá...
0

Odpovědět