Co se zbarvení týká tak v tom tápu, jaksi pořád nic nalezeného nemám
Arado Ar-66C
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
Pavel Stráník
- Reakce: 39
Re: Arado Ar-66C
Je pravda že na množství materiálu jsem teda nešetřil - a to ze dvou důvodů: za prvé jsem poněkud ztratil cit pro dimenze a za druhé (a to hlavně) jsem nechtěl aby po potažení a vylakování se trupové podélníky pnutím potahu pronesly - to pak vypadá docela blbě.
0
-
Pavel Stráník
-
discobolos
- Reakce: 15
No vyhrál sis s tím pěkně
.
Už to zase lehce připomíná sochařinu.
Balsa je zajímavý materiál, když to s ní někdo umí
.
D
Už to zase lehce připomíná sochařinu.
Balsa je zajímavý materiál, když to s ní někdo umí
D
0
-
Pavel Stráník
Když vidím v ostatních vláknech jak všichni pilně staví a chlubí se svými výtvory, i já přidám svou trochu do mlýna a připojím pár fotek, sesbíraných v posledních týdnech celkem liknavé práce na Aradu.
Původně překližkou potažená náběžná hrana křídel se v tak malém měřítku dost dobře nedá udělat potažením žeber balzou, tak jsem zvolil metodu vytvoření samonosné torzní skříně v náběžné části křídel. Spodní část je rovná balzová deska, horní část je balza za mokra ohnutá do přibližného tvaru profilu a po vyschnutí si už tento rádius zachová: Dále již je stavba křídel klasická, jen samá balza, balza a zase jen balza, obroušeno zatím ještě není:
Původně překližkou potažená náběžná hrana křídel se v tak malém měřítku dost dobře nedá udělat potažením žeber balzou, tak jsem zvolil metodu vytvoření samonosné torzní skříně v náběžné části křídel. Spodní část je rovná balzová deska, horní část je balza za mokra ohnutá do přibližného tvaru profilu a po vyschnutí si už tento rádius zachová: Dále již je stavba křídel klasická, jen samá balza, balza a zase jen balza, obroušeno zatím ještě není:
0
Moc pěkné a zajímavě řešená náběžná potažená hrana. Já bych to asi řešil dvojím páskováním žeber. Dobrý tip.
Mohl bys prosím dát do placu kolik váží křídlo v této fázi stavby? ď. Martin
Mohl bys prosím dát do placu kolik váží křídlo v této fázi stavby? ď. Martin
0
-
Lubomir Koutny
- Reakce: 36
Ano, Pavel byl vždy mistr na perfektní stavbu. Dříve si vybíral i krásné předlohy, dnes mám pocit, že si vybírá extra pikantní nestvůrky a na nich demonstruje, co z nich dokáže vytvořit...
0
-
Pavel Stráník
Křídla tak jak jsou na fotce váží 10g, s trupem a kormidly zatím celkem 20g. Moc dobře vím že je to těžké jako blázen, ale u půlmetrového dvouplošníka nevidím sebemenší důvod váhu hlídat a šetřit nějakých pár gramů na úkor maketovosti či pevnosti kostry, plošné zatížení tak jako tak vyjde nizoučké, rozhodující je odpor a ten je daný
Navíc tenhle model je primárně stavěný jako F4D.
Navíc tenhle model je primárně stavěný jako F4D.
0
Mně to těžký nepřijde, navíc taky zjišťuji, že stavět to pevnější je větší pohoda. Vypadá to na moc pěknou F4D. Martin
0