Taková malá retrospektiva, když už tu ta fotka je: kdo je kdo? Já to vidím takto, doplní či opraví mě pamětníci?
1.Vít Nezval
2. Pavel Stráník
3. Petr Mikulášek
4. ????
5. Tomáš Heinl
6. Jiří Merta
7. ????
8. ????
9. Honza Děkaník
AIR RACES BRNO 2024
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
- Reakce: 38
-
- Reakce: 31
Re: AIR RACES BRNO 2024
Moc ti asi nepomůžu : Jupitera natáčí Petr Koutný, s číslem 4 je jeho šikovný spolužák a člen mého kroužku Michal Karpfel, někde tam by měl být i další člen Petr Čech, možná i Pavel Vysošan
0
-
- Reakce: 31
Re: AIR RACES BRNO 2024
Pavle mohu potvrdit, že máš naprostou pravdu. Situace na Medlánkách s aeroklubem se stále více komplikuje. Nová pravidla zlikvidovala zájem žáků létat soutěže dvacetinek. školy v Brně nemají zájem o to aby jim tam někdo vedl modelářský kroužek i když to dělá zadarmo. Pořádal jsem soutěže minimaket od roku 1964,většinou 2x do roka a také vedl kroužky. Létalo s námi mnoho šikovných dvacetinkářů,ale pořádat soutěž odmítali. A pak je zde jeden generační problém, některé zkušenosti jsou nepřenositelné. Za to půl století se ukazovalo, že v Brně jsou dva termíny s nejstabilnějším počasím, vhodným pro pořádání našich soutěží, ten první byl týden před Medardem, druhý pak veletržní počasí babího léta v polovině září. Naopak poslední týden prázdnin býval tradičně větrný, Mirek Duda říkal, že fouká ze strnišť a doplatilo na to10 ročníků Memoriálu Jiřího Smoly, kdy bylo tradičně hnusné počasí. Tuto pranostiku se podařilo narušit Jirkovi Doleželovy a některé jeho srpnové soutěže byly za parádního počasí.
0