1) Nepsal jsem, že jsem stavěl podle kitu. Ale že mám názor, že podklady z kitu mají svou váhu.
Nebyla to minimaketa. Měla být, ale chtěl jsem správný počet žeber a to prostě nešlo. Tak z toho bylo "větší RC".
A minimakety nejsou jen Dvacetinky

Není opravdu snadné sehnat podklady pro zbarvení čehokoliv z té doby. Ale našel jsem alespoň barevná schémata.
Bylo to tohle zbarvení - tohle je mě neznámý model, který mě inspiroval

ALE - když píšeš protože barvy podle kitu by bodovači neuznali - jak tedy doložit barevné provedení předlohy? Tohle moje "pruhované"
lze těžko zohlednit nějakým popisem a barevné zbarvení v obecném článku, monografii by se co do validity nemělo brát jako
více než schéma ve stavebnici. Já jsem čerpal i z Windsocka, ale také jsou tam kresby a ne barevné fotky

Obojí je veřejně prezentováno a pokud nejsou jiné zdroje...vždyť nestavíme F4C

I proto jsem dal dotaz na bodovače. Balous, Velc, Němeček, Green... ano a výrobce kitu ne?
Mimochodem - podklad z kitu není dostatečný a ta malůvka z netu ano? To bych se neodvážil tvrdit. U kitařů by nepodložené schéma neprošlo.
3) Zbarvení spodních konců křídel je obecně známo, z čb. fotek lze usuzovat, že byla opravdu červená vlevo a zelená vpravo.
Není důvod předpokládat, že to bylo různé podle typu, zejména u stejné firmy a "stejného" typu (M-5 versus M-7).
Schneidera neřeším, to je nejen kvůli zbarvení specifická věc - jako srovnávat zbarvení S-6A na Schneideru a Spitfire Mk.I v době WWII

4) Nemám v úmyslu dělat vlny, to opravdu ne, ale neuškodí si tedy připomenout, jaké tedy to zbarvení má být (já v tom jasno zatím mám).
Rozhodně by mě zajímalo, jaké podklady obecně tedy mohou být uznány a jaké ne. Obecně, nejen Macchi

Opravdu mě to zajímá a asi nejen mě.
Bylo by škoda postavit model a zjistit, že to bodovači "neberou".
Asi je to spíš do jiného vlákna, ale když už to vyplynulo...
Můj názor je, že pokud to bylo víceméně někde oficiálně, tak je to pro nás použitelné. Jen bych nebral, pokud si to někdo nakreslí sám a nedoloží.