Zdá se, že tento typ se mimořádně líbí minimaketářům. Poprvé jsem jej viděl v pestrobarevném provedení od Jirky Bočka, nevím zda průměr jeho vrtule byl 35% z rozpětí křídla, ale model mu létal velice hezky. Zde na těchto stránkách můžeme vidět přísně maketová provedením včetně realistického provedení Al kryti motoru s dobovou úpravou (korkem).
Moje dvacetinka má potah kondenzátorákem, který poměrně věrně napodobuje celonem lakované bavlněné plátno, které časem začne hnědnout.
Možná, že jsem byl až příliš důsledný zachováním minimálního lomení křídel do V. Vzhledem k malé váze můj model létá na smyčku tvrdší gumy TAN SS 3x1 (L=370, 3,6 g/m) do které lze maximálně natočit 15OO otáček. JIž na 600 model hezky startuje ze země, na vychýlení SOP je dost citlivý, co je třeba respejtovat v menší hale. Při tréninku venku za bezvětří po startu z ruky na 1000 otáček model nastoupal asi 6m a provedl dva velké okruhy o průměru 30 m, čas kolem půl minuty, takže pro soutěže dvacetinek nic moc (lze předpokládat, že ani na 1400 čas nebude přes minutu). Model je asi vhodnější pro soutěže přesných maket a tak lze použít o něco větší průměr vrtule, což mu velice pomůže.
Fokker Austriák
Moderátoři: Jiří Doležel, Pavel Stráník
-
- Reakce: 31